TT Journaal 2016

27-06-2016 | We kunnen terugkijken op een geslaagde inzet. Eén en ander is zonder ernstige incidenten verlopen. Het bestuur van de vereniging dankt iedereen die een steentje heeft bijgedragen. We hopen dat iedereen volgend jaar weer van de partij is. Wat nu nog rest is opruimen, wassen en poetsen….    
Het opruimen van de inventaris van de EHBO posten.
Wassen en strijken van de kleding.
De mountainbikes ook weer ontdaan van zand en modder.

 

26-06-2016 20:00 | De TT 2016 zit er op. Voor het eerst op zondag en gelijk een record aantal bezoekers. Maar liefst 105.000 liefhebbers van motorraces bezochten het circuit. De hulpverleners keren huiswaarts maar niet voordat de dag is afgesloten met een welverdiende warme maaltijd.
De bemanning van post 16 wacht op tot iedereen weg is.
De restanten
Warme maaltijd ter afsluiting

 

26-06-2016 06:00 | Het TT Festival is ten einde. De hulpverleners uit de stad gaan naar bed. Zij kunnen terugkijken op een geslaagd festival. Eén en al gezelligheid en geen ernstige ongelukken. Wat willen we nog meer? De nacht en dag coördinatoren lossen elkaar af. De hulpverleners voor het TT Circuit melden zich rond deze tijd bij ons verenigingsgebouw aan de Zoom. Nog even een kop koffie en een briefing om daarna per fiets te vertrekken naar het circuit. Een hoop mensen hebben er zin in. Ze staan in groten getale te wachten voor de toegangspoort.
Aflossing
vertrek_naar_circuit
Een wachtrij voor de toegangspoort.

 

26-06-2016 02:00 | Het feest is nog in volle gang….

Reuzenrad
Overzicht houden
Podium Markt

 

25-06-2016 20:00 | Een kleine toespraak. De burgemeester van Assen, Marco Out, wenst alle hulpverleningsdiensten veel succes tijdens het TT Festival.

Marco Out, burgemeester van Assen
Burgemeester van Assen, Marco Out, dankt alle hulpverleners voor hun inzet.
25-06-2016 18:30 | De hulpverleners voor het TT Festival zijn allen weer aanwezig voor de volgende en laatste feestnacht. We hopen dat de komende nacht net zo verloopt als gisternacht. Mooi weer, lekker gezellig en weinig letsel.

Het rooster van zaterdag
Briefing zaterdagavond
25-06-2016 00:00 | Op het podium aan de Jan Fabriciusstraat treedt op dit moment de band “De Staat” op.

Podium Fabriciusstraat
Podium Fabriciusstraat
24-06-2016 21:30 | Het is nog rustig maar wel gezellig bij de EHBO-post aan de Javastraat.

Post Javastraat
24-06-2016 19:30 | De Nightride trekt door het centrum. Een lange stoet motoren wordt door veel publiek gadegeslagen.

Nightride
Nightride
Nightride - trike
24-06-2016 16:00 | Opstartende bewegingen en controlerondjes voor weer een nachtje feest in de stad.

welkom-TT
De Post aan de Brink staat er ook weer klaar voor.

 

CP Circuit
Voertuig t.b.v. Medische Dienst Publiek
Geert Timmer Chicane
24-06-2016 08:00 | Op het TT Circuit gaat het nu eindelijk ook beginnen.

24-06-2016 02:00 | Het regent niet meer. Ondanks de regen is het nog steeds gezellig. Wij hebben het niet druk en zelfs tijd om deze pagina te updaten.

Podium Jan Fabriciusstraat oftewel Nozem Stage.
Kermis
Het reuzenrad is zelfs zichtbaar vanaf CP-Stad.
23-06-2016 23:00 | Regen gooit roet in het eten….

Ook het materiaal krijgt een regenjasje.
23-06-2016 21:30 | Het TT Festival… Ook goed om te zien dat er aan de clubkas gedacht wordt.

Post Kop v.d. Vaart - Behind the scenes...
Podium Kop v.d. Vaart. Mooie plaatjes....

Betalen voor de koffie...
23-06-2016 20:00 | Het TT Festival, start nacht 2. Onze hulpverleners hebben er zin in.

Een deel van de hulpverleners van de donderdagnacht
22-06-2016 23:00 | Het TT Festival… al heel gezellig. Achter de schermen wordt ook hard gewerkt.

Koopmansplein met MooiWark
De administratie wordt bijgewerkt. Maar wel op een rustig plekje.

22-06-2016 19:00 | Het TT Festival gaat van start. We zijn er klaar voor. Inmiddels zijn de teams op positie.

Briefing vlak voor aanvang van het evenement.
Een goed gevulde maag is ook belangrijk. Dit ziet er prima uit. Heel handig zo'n tasje van de vereniging.

Met behulp van gps nauwkeurige plaatsbepaling van de teams.

22-06-2016 | Er wordt hard gewerkt…. EHBO posten worden ingericht. Podia worden opgebouwd en de communicatie apparatuur voor CP Stad wordt ook geplaatst.

inrichten EHBO-post
inrichten CP Stad

opbouw podium J. Fabriciusstraat

21-06-2016 | De briefing voor het TT Circuit is ook achter de rug. Om 23:00uur kon het gebouw afgesloten worden. Op naar morgen….

Nog even napraten.
Licht uit....

21-06-2016 | De briefing voor het TT Festival is een feit. Een kleine veertig hulpverleners kregen gisteravond de instructies en andere bijzonderheden uitgelegd. Daarnaast werden verbandtassen gecontroleerd, kledingpakketten uitgereikt en kreeg iedereen nog even uitleg over de werking en het gebruik van de communicatiemiddelen. Vanavond staat de briefing voor de publiekshulpverleners voor het TT Circuit op het programma.

De briefing
De briefing.
Het onderdeel Communicatie.
Kleding uitgifte.
20-06-2016 – 16:00 | Niets vergeten?

Niets vergeten?
20-06-2016 | Alles wordt in gereedheid gebracht voor de briefingen.

We maken de boel uiteraard netjes.
Boodschappen doen bij de groothandel.
Ruimte is gereed voor het onderdeel Communicatie.
De grote zaal ook gereed.
18-06-2016 | De TT Run…..

TT-Run
Het beeld op Race Control. Zicht op de EHBO-ers.
De deelnemers
18-06-2016 | Het gaat beginnen….. Onderweg naar de TT-Run en we nemen onze beide aanhangers mee. Op deze manier vervoeren we 4 moutainbikes, een rolstoel, portofoons, steunzender en antenne, 2 AED’s, een paar brancards en uiteraard een compleet assortiment verbandmiddelen.

Onderweg_TTRun
EHBO borden zijn reeds aangebracht.
16-06-2016 | Er wordt op ons gerekend. De gemeente heeft de bebording reeds aangebracht.

15-06-2016 | Om goed voorbereid te zijn op de diverse evenementen verzorgt de vereniging een hulpverleningsmodule. Diverse onderdelen komen aan de orde. Blaarbehandeling, communicatie per portofoon en vervoer met behulp van een brancard of sleepmat komen aan de orde. Er wordt o.a op de tribunes van het TT Circuit geoefend. Vanavond stond de laatste training op het programma.

Onze Fred van 80 kilo.
Fred moet van de tribune...
Draaiboek is gereed.
12-06-2016 | Ons draaiboek voor de TT is gereed. Vanavond konden we de status “concept” na nog een paar kleine aanpassingen omzetten in “defintief”. Morgen wordt de versie aangeboden aan onze huisdrukker “Multicopy Assen”.

07-06-2016 | Vanavond weer lekker gepuzzeld. De coördinatoren hebben een poging gedaan de team-indeling samen te stellen. En eenvoudig is dat niet. We moeten rekening houden met enkele belangrijke factoren. Zoals de plaatselijke bekendheid van de leden en de eventuele ervaring. De definitieve indeling wordt overigens pas tijdens de briefing,  vlak voor aanvang van de dienst, bekend gemaakt.

Teamindeling maken.
06-06-2016 | Nog twee weken te gaan…. Aan alle betrokkenen is vanavond een mailbericht gezonden met daarin de uitnodiging voor de briefing. Maandagavond 20 juni wordt een briefing gehouden voor alle eerstehulpverleners van het TT Festival. Dinsdagavond 21 juni staat de briefing gepland voor de eerstehulpverleners van het TT Circuit. De briefing bestaat ook nu weer uit een aantal onderdelen. Uiteraard wordt iedereen tijdens een presentatie geïnformeerd en geïnstrueerd. Een lid van de Verbindingsdienst van het Rode Kruis geeft in samenwerking met de EHBO-coördinatoren nog een keer uitleg over de communicatiemiddelen en de geldende procedures. Hulpverleners die niet over een kledingpakket van de EHBO-vereniging Assen beschikken krijgen een pakket te leen. Verder worden verbandtassen geïnspecteerd. Daar waar nodig wordt materiaal vervangen dan wel aangevuld. Tot slot krijgt de administratie een laatste controle. Kortom een vol programma.

21-05-2016 | Vanmorgen zijn de huishoud- en cateringboxen gecontroleerd. Zit in elke box een emmer, spons en vuilniszak?  En in de andere box koffie, melk en suiker? Om alles tip top voor elkaar te krijgen was een bezoek aan de groothandel nog even noodzakelijk. De boxen staan in ieder geval klaar voor gebruik.

controle van de huishoud- en cateringboxen.
Het programma voor het TT Festival is beschikbaar. Ook het tijdschema van het TT Circuit is bekend. Beide zaken aan ons draaiboek toegevoegd. Gelijk een aanleiding om ons blokkenschema er op aan te passen.

Blokkenschema aanpassen
20-05-2016 | De organisatie van het TT Festival heeft het programma bekend gemaakt. Meer informatie hierover is te vinden op de internetpagina van het festival. (klik)

TT Festival plattegrond
16-05-2016 | Weer een paar aanmeldingen ontvangen. Als gevolg hiervan weer een dienst kunnen sluiten. Op dit moment zijn er voldoende aanmeldingen voor de “TT-Run”, “TT Festival -woensdag” en “TT Circuit, zaterdag”.

12-05-2016 | De tijd vliegt door de vingers. De TT nadert met rasse schreden. Nog een dikke maand te gaan. Als we naar onze actielijst kijken liggen we mooi op schema. Over de aanmeldingen hebben we tot op heden ook geen klagen. Veel hulpverleners hebben zich al aangemeld. We kunnen zelfs de eerste dienst al sluiten. Hiervoor hebben we op dit moment voldoende aanmeldingen. Voor de overige diensten zoeken we nog vrijwilligers. We hebben dus nog niet alle diensten rond. Vergeten aan te melden? We stellen het op prijs als je dat zo spoedig mogelijk doet.

01-05-2016 | Het bestuur van de vereniging is bijzonder tevreden over de ontwikkelingen rondom de aanmeldingen. Vele vrijwilligers hebben zich reeds aangemeld. Ook is het leuk om te constateren dat veel leden van andere Drentse afdelingen mee willen helpen. We zijn er nog niet maar hebben er vertrouwen in dat we straks met voldoende eerstehulpverleners aan de TT week kunnen beginnen.

Bestelling
30-04-2016 | De klok tikt rustig door. Inmiddels zijn we weer een week verder. Vorige week zijn de benodigde verbandmaterialen gecontroleerd. Aansluitend is een bestelling geplaatst bij onze leverancier. Donderdag werden twee grote dozen afgeleverd. Vanmorgen zijn de dozen uitgepakt, de materialen gecontroleerd en in de voorraad opgenomen. Nu nog zien dat we van de verpakkingsmaterialen af komen.

Emballage
21-04-2016 | Vanavond is de inhoud van de evenement-boxen gecontroleerd. De boxen worden gebruikt tijdens het TT Festival op de EHBO-posten en bevatten de nodige verbandmaterialen. Daar waar nodig is materiaal aangevuld of vervangen.

Controle evenement boxen
Controle evenement boxen
09-04-2016 | Het aanmeldingsformulier is sinds 1 april geopend. Er wordt enthousiast gereageerd. De eerste 30 aanmeldingen zijn al binnen.

Werkoverleg
07-04-2016 | Onder voorzitterschap van Martijn zijn de coördinatoren die dienst doen tijdens het TT Festival geïnformeerd over de actuele stand van zaken. Het veiligheidsplan van de organisatie is doorgenomen. De plattegronden en de nieuwe locaties van de EHBO-posten in de binnenstad zijn bekeken en  voor de komende weken staan de actiepunten op papier. We zijn op de goede weg….

 

01-04-2016 | Vanaf vanavond 19:00uur is het aanmeldingsformulier voor de TT geopend. Gelijktijdig is een digitale nieuwsbrief verzonden en gepubliceerd. Zoals in eerdere berichtgeving is gemeld hebben we het draaiboek vervroegd uit de kast gehaald. Doordat de TT dit jaar voor het eerst verreden wordt op zondag en vanwege het feit dat er een extra feest-nacht aan het TT Festival wordt toegevoegd is besloten eerder te starten met onze voorbereidingen. In vergelijking met 2015 zijn we precies één maand eerder met de opening van het aanmeldingsformulier.
Afgelopen week is een eerste versie van het EHBO-draaiboek naar de organisatie verzonden. Op social media lezen we dat de organisatie van het TT Festival het volledige draaiboek naar de vergunningverlener heeft gezonden. Ons draaiboek is overigens 2Mb groot en nog niet eens helemaal compleet.

Twitter

 

Verslaglegging TT Run
29-03-2016 | Vandaag een gesprek gehad met de organisatoren van de TT Run. Om een lang verhaal kort te maken. Onze inzet  voor de editie van 2016 zal gelijk zijn aan die TT Run van 2015.
Martijn Kasemier volgt een studie Facilitair Management. Als examenopdracht moet hij helpen met het organiseren van een evenement. Martijn gaat een steen(tje) bijdragen bij de voorbereidende activiteiten rondom het TT Festival.

20-03-2016 | Bijna drie weken verder. In de tussentijd zijn er al weer enkele zaken geregeld. De eerste versie van het draaiboek ligt er. Er moeten nog wel veel onderdelen toegevoegd worden. Denk aan dienstroosters en het definitieve programma. Het duurt nog wel even voordat we de definitieve versie kunnen vaststellen. We hebben inmiddels een reservering gedaan voor een huurbusje, AED’s en rolstoelen. Ook is er weer contact gelegd met de beheerder van het parkeerterrein. Het aanmeldingsformulier voor de hulpverleners is ook al gereed. Datzelfde geldt voor een TT-Nieuwsbrief. Binnenkort wordt de nieuwsbrief verzonden en formulier geopend. Voor volgende week staat een afspraak in de agenda met de organisatie van de TT-Run.  Deze week krijgt de Algemene Ledenvergadering van onze afdeling de hoogste prioriteit. Daarna is de TT weer aan de beurt.

01-03-2016 | Zoals eerder gemeld stond er een afspraak met de Gemeente Assen in de agenda. Vanmiddag zijn tijdens dit gepland overleg o.a. de locaties van de EHBO-posten bepaald. In het kort komt het er op neer dat, in vergelijking met vorig jaar, een drietal EHBO-posten verplaatst worden. Door uitbreidingen van het programma voldoen de oude locaties van de posten niet meer aan de randvoorwaarden. Zo krijgen bijvoorbeeld de post aan de Brink en de Noordersingel een andere plek.
We zijn nu al druk met de TT. We vergeten bijna dat we volgende week nog in touw mogen voor de laatste editie van het WK IJsspeedway. Daar gaan we nu eerst de schouders onder zetten.

kaart-binnenstad
IJsspeedway
28-02-2016 | Aan een jarenlange traditie komt een einde. Geen TT races meer op zaterdag maar vanaf dit jaar op zondag. Trainingen verschuiven van donderdag en vrijdag naar vrijdag en zaterdag. Wat gaat dat nog meer betekenen? Wat zijn de effecten op bezoekersaantallen? Schuift alles gewoon een dag op? Komt het publiek ook een dag later? Geen idee. Maar wat betekent dit voor ons als vereniging? Zijn onze vrijwillige hulpverleners bijvoorbeeld ook bereid om op zondag hun steentje bij te dragen?
Het TT Festival in de binnenstad wordt met één dag uitgebreid. Op woensdag en donderdag een aanloop naar de vrijdagnacht. Altijd één groot feest. Maar komt daar dit jaar nóg zo’n nacht bij? Oftewel twee grote feest nachten achter elkaar? Ook over het TT Festival dus een hoop vragen. Kortom we staan voor een nieuwe uitdaging.
Mede om deze reden is eerder gestart met de voorbereiding. We zitten nu nog in fase waarin de plannen gemaakt worden. Begin maart zullen de plannen een definitiever karakter krijgen. Vanwege de nieuwe uitdagingen en om alles op tijd rond te krijgen, trekken we ons draaiboek dit jaar eerder uit de kast. We gaan dus eerder starten. Met bijvoorbeeld de werving van hulpverleners, het aanmeldingsformulier komt binnenkort al beschikbaar. Ook dit jaar doen we weer een beroep op de leden van de andere afdelingen in het district Drenthe.

VeelPubliek2
27-02-2016 | We mogen weer…. Zowel de Gemeente Assen, het TT Circuit als de organisatie van de TT-Run hebben ons weer gevraagd mee te werken. In de afgelopen maand zijn er al twee gesprekken gevoerd met de GHOR. Een gesprek met de Gemeente Assen en de organisatie van de TT-Run staan al in de agenda. De voorbereidingen zijn dus al in volle gang.
Duizenden sporters...
GT-voorzijde

 

24-01-2016 | In de media zijn de eerste berichten over de TT en het TT Festival 2016 al weer verschenen. Dit jaar races op zondag en maar liefst twee “echte” TT nachten. Dat belooft wat.