TT Journaal 2013

Op deze pagina enkele nieuwsfeiten van de vereniging rondom de TT.
30-06-2013 | En alles weer opruimen
29-06-2013 | 83e Dutch TT
28-06-2013 19:00uur | TT Festival.
28-06-2013 07:00uur | Nogmaals goedemorgen. We maken ons op voor de start van dag 2 op het TT Circuit. Wederom staan er enkele trainingen op het programma en zelfs een tweetal races. Op dit moment is het nog lekker rustig op het circuit. De safety car staat nog netjes geparkeerd. Op de paddock en achter de tribunes is het nog stil maar dit beeld zal waarschijnlijk snel veranderen.

28-06-2013 04:00uur | Goedemorgen, ook de tweede nacht van het TT Festival zit er op. Een rustige maar natte avond en nacht. De eerste hulpverleners hadden nauwelijks iets te doen. Zoals je zo vaak ziet zit het venijn in de staart. Een aantal bezoekers vond het, min of meer na afloop van het feest, nodig met elkaar op de vuist te gaan. Het laat zich raden dat hiervoor de verbandtas los moest.

27-06-2013 07:00uur | Goedemorgen, de eerste nacht van het TT Festival zit er op. Een rustige en gezellige avond. Mooie optredens met veel publiek. Tja, als het lekker rustig is heb je even tijd om TV te kijken en zie je ineens collega’s in beeld.
Rond deze tijd starten de activiteiten op het TT Circuit voor wat de races betreft. De hulpverleners langs de baan en in het publiek wensen we veel succes.

26-06-2013 17:00 uur | Een nieuw programma-onderdeel “TT Balloon Festival”. Een dertigtal luchtballonnen kiezen het luchtruim voor het oog van duizenden toeschouwers waaronder enkele hulpverleners. Dit smaakt naar meer….
25-06-2013 22:00 uur | De tweede briefing is ook achter de rug. Vanavond kregen nog eens een veertig-tal vrijwilligers tekst en uitleg. Verder werd er, net als gisteren, aandacht geschonken aan zaken op het administratieve vlak, de EHBO-kleding en aan de communicatie-apparatuur. Kortom we zijn er klaar voor. Laat het maar beginnen!!
25-06-2013 | De eerste voorbespreking is een feit. Een kleine veertig hulpverleners werden gisteravond geïnformeerd over het aanstaande evenement. Iedereen kreeg een draaiboek uitgereikt. Verder werden nog een aantal administratieve zaken afgewikkeld, een aantal verbandtassen gecontroleerd en was er nog gelegenheid voor een kleine communicatie oefening. Als het enthousiasme van de hulpverleners een graadmeter voor het evenement mag zijn dan kunnen we stellen dat het een knal-feest wordt.
Vanmorgen is onze ICT apparatuur overgebracht naar de brandweerkazerne en gereed gemaakt voor gebruik. Morgen komt de communicatie apparatuur er bij en dan is onze “hoek” compleet voor wat betreft het TT Festival.

Materiaal

24-06-2013 | Vandaag boodschappen gedaan. Koffiemelk, lepeltjes, bekertjes,….. Tja, er moet het één en ander geregeld worden wil het allemaal volgens plan verlopen. Hier en daar ook nog wat verbandmateriaal aangevuld.

Materiaal
Materiaal

20-06-2013 | Nog een paar dagen….. Gisteravond is het benodigde materiaal opgehaald, geteld, gecontroleerd en waar nodig aangevuld.

Materiaal
17-06-2013 | Afgelopen weekend is de laatste hand gelegd aan het draaiboek. Zondagavond heeft het de status definitief gekregen. Vanmorgen is het document naar onze “huisdrukker” Multicopy gezonden. Elke hulpverlener krijgt tijdens de briefing een exemplaar van het draaiboek uitgereikt.

16-06-2013 | Aan alle hulpverleners is een uitnodiging gestuurd voor de briefing. De briefing voor het TT Festival wordt gehouden op maandagavond 24 juni. De briefing voor de TT staat in de agenda voor dinsdagavond 25 juni 2013.
14-06-2013 | Het wordt tijd om alle puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. Afspraken worden nagelopen. Materialen worden gecontroleerd. De inzetplanningen worden gemaakt. Teams worden samengesteld. De laatste hand wordt aan het draaiboek gelegd. We zijn op allerlei fronten druk bezig. We zijn er echter nog niet helemaal. We zoeken voor het TT Festival in de binnenstad nog een paar vrijwilligers voor de donderdag-en vrijdagnacht. Ben je beschikbaar? Meld je dan nog snel aan.

De voorbesprekingen staan gepland voor maandagavond 24 juni en dinsdagavond 25 juni. Hulpverleners die zich hebben aangemeld ontvangen een uitnodiging. Daarin staat uiteraard tijd en plaats vermeld.

aanmeldingsformulier op website

12-06-2013 | Nog twee volledige weken te gaan. De afgelopen dagen is er op diverse fronten gewerkt aan het welslagen van onze inzet. Met de hulpverleners van de vereniging is o.a. geoefend. De oefening bestond uit een incident waarbij meerdere slachtoffers vielen. Eerste hulpverleners konden samen met de EHBO-coördinatoren in twee sessies de vaardigheden oefenen. Communicatie, het stellen van prioriteiten en opschaling waren enkele oefenonderdelen. Voor alle partijen een leerzame oefening.

11-06-2013 | Aan het programma zijn twee nieuwe onderdelen toegevoegd. Met de “TT-NightRide” waren wij al bekend. Nieuw dit jaar is het “TT Balloon Festival”. Diverse grote luchtballonnen zullen woensdag 26 juni vanaf 17:00uur te bewonderen zijn bij het TT Circuit. Nu maar hopen op goed weer. Dan kunnen ze ook opstijgen. Naast dit alles treedt, in Evenementencentrum “De Bonte Wever”, Ilse de Lange op en wel op donderdag 27 juni om 20:00uur. Voor beide onderdelen zijn we gevraagd om ook hier de eerstehulpverlening voor onze rekening te willen nemen.

aanmeldingsformulier op website

23-05-2013 | We zijn er nog niet maar voor wat betreft het aantal aanmeldingen die binnenkomen ziet het er goed uit. Sommige leden hebben een sterke voorkeur voor de publiekshulpverlening op het TT Circuit Assen. Anderen lijkt het TT Festival leuker. Geen probleem, voor elk wat wils zullen we maar zeggen. De oproep richting andere EHBO-afdelingen in het District Drenthe heeft ook dit jaar weer succes. Van verschillende afdelingen melden leden zich aan. Ook goed om te zien is dat de leden die vorig jaar een bijdrage geleverd hebben zich ook nu weer enthousiast hebben aangemeld. De EHBO-vereniging Assen is bijzonder blij met de aangeboden hulp. Iedereen krijgt binnenkort een uitnodiging voor het bijwonen van een informatie/instructie avond. Het ziet er naar uit dat deze op maandag- en dinsdagavond (24 en 25 juni) zal plaats vinden.

11-05-2013 | Aan alle secretarissen van de Drentse EHBO-afdelingen is inmiddels een flyer gezonden met informatie over de TT en de bijbehorende festiviteiten. Belangstellenden van de afdelingen kunnen zich aanmelden als vrijwilliger.

De flyer downloaden? Klik hier

11-05-2013 | De nieuwsbrief is afgelopen donderdag verzonden. De aanmeldingen komen inmiddels binnen. We zien ook al weer aanmeldingen van collega’s van andere afdelingen. Heel mooi dat zij ons willen assisteren en dit mooie evenement willen meemaken. Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen dan het advies om eens te kijken tussen de “ongewenste berichten”. We zien het o.a. veel bij Hotmail en Gmail.
De nieuwsbrief kun je nog online lezen. Klik hier.

10-05-2013 | Gisteravond is een digitale versie van de Nieuwsbrief onder de leden verspreid. EHBO-vrijwilligers kunnen zich weer aanmelden voor de TT. Het aanmeldingsformulier en de TT-Journaal pagina’s zijn weer geopend. Inmiddels hebben zich al een tiental vrijwilligers aangemeld. Het begin is er dus.

10-05-2013 | De eerste concept versie van het draaiboek is gereed en naar een opdrachtgever gezonden. In grote lijnen is het programma gelijk aan 2012 maar dat neemt niet weg dat er een aantal zaken nog definitief gemaakt moeten worden. Denk alleen maar eens aan de controle van namen, telefoonnummers, tijden en roosters. Al met al een nauwkeurig klusje dus. Zodra het draaiboek zijn definitieve status heeft gekregen kunnen we het deel dat bestemd is voor de hulpverleners samenstellen.  Pas daarna kan het geheel naar ons huisdrukker “Multicopy” om er weer een mooi boekje van te maken.  We liggen in ieder geval mooi op schema.  

26-03-2013 | Aan alle afdelingen van het district Drenthe wordt begin mei een flyer gezonden met een beschrijving van en achtergrondinformatie over de EHBO vereniging Assen in de TT week. Door middel van deze flyer worden andere EHBO afdelingen in Drenthe geattendeerd op het feit dat assistentie welkom is.

25-03-2012 | De voorbereidingen voor de publiekshulpverlening op het TT Circuit Assen en voor het TT Festival zijn al weer opgestart.
Aan alle leden van de vereniging wordt begin mei een bericht gezonden met daarin de oproep om zich aan te melden als vrijwilliger. Ook de leden van andere afdelingen die vorig jaar een bijdrage hebben geleverd worden benaderd. Het aanmeldingsformulier is van vandaag operationeel.